söndag, augusti 14, 2016

Skrivpuff - 14 Augusti 2016 - del 1

*
Slå igen

Paradise, California. Våren 2011.

Det så kallade tivolit på Paradise Pier var egentligen ganska oansenligt och hade bara två åkattraktioner, ett pariserhjul och en gammal karusell.

Men på piren fanns det även gott om tivolistånd med spel och många läckra (och sockriga) godsaker att äta, så det var ändå lite av en drömplats för många Paradise-invånare - särskilt barn och ungdomar.

Kompisarna Alex och Denny, samt Alex lillasyster Cassie tyckte mycket om Paradise Pier. För de tre tonåringarna var det en härlig plats att vistas på. En fristad där de för en stund fick glömma allt jobbigt som de tvingats utstå den senaste tiden; mobbning i skolan och andra svåra saker.
Nu hade Cassie famnen full med gosedjur och andra prylar hon hade vunnit i spelstånden. Killarna bar på varsin påse med läsk och tivoli-snacks, som de skulle ta med sig hem.
"Jag tycker att du har vunnit lite få saker, syrran..." sa Alex sarkastiskt och flinade busigt. "ska du inte spela nåt mer?"
Cassie skrattade glatt och puffade lättsamt till sin storebror.
"Sluta vara kaxig och skaffa nåt som jag kan bära allt i istället." log hon.

Det gjorde Alex, som aldrig var sen med att hjälpa sin lillasyster med saker. Han gick in i souvenir-shoppen och köpte en stor färgglad presentkasse åt Cassie.
"Vilken tur jag har, som har världens bästa storebror!" sa Cassie.
Alex log.
"Yep, det har du." sa han, och lät lite kaxigt självsäker, fastän han i själva verket var rörd av sin systers ord.
Cassie skrattade igen och gav honom en kram.



Inga kommentarer: